BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lengyel cége eladásáról tárgyal az Enefi

Az Enefi Energiahatékonysági Nyrt. (korábbi nevén: E-Star) értékesítené lengyelországi leánycégét, az Enefi Polska Spolka Z. o. o.-t, miután azért olyan vételi ajánlatot kapott egy meg nem nevezett vevőtől, amely jelentősen meghaladja a leánycég könyv szerinti értékét. Az Enefi 48,51 millió lengyel zlotyt kapna, míg a vevő az Enefi Polska anyacéggel szemben fennálló összes, mintegy 28 millió zlotys követelését rendezné, és előtörlesztené az Enefi Polska 29 millió zlotys hiteltartozását a lengyel Bank Zachodni WBK-nak. Az Enefi – Polska Premium Fund Spolka Z. o. o. néven – többségi tulajdonú céget hozott létre, ebbe apportálta az E-Star Elektrocieplownia Mielec Spółka

Z. o. o.-ban meglévő részesedését.

Mint az Enefi vezérigazgatója, Soós Csaba a Portfolio.hu-val közölte, a teljes lengyel operáció mintegy 5,5 millió euró összeggel járul hozzá konszolidált saját tőkéjükhöz. Utóbbi a tranzakció pénzügyi zárásakor pedig nagyjából 6 millió euróval 25,3 millió euróra nőhet, aminek következtében az egy részvényre jutó nettó vagyon a 2013-as csődegyezségben alkalmazott konverziós árfolyam fölé emelkedhet.

Ám a tranzakció legkésőbb 2016. február 28-ig tervezett pénzügyi és jogi zárása még számos feltétel teljesítésétől függ, és az ügylet akár meg is hiúsulhat – figyelmeztetett a keddi nyitás előtt megjelentetett közleményében az Enefi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.