BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb csúcsra ért az alapok vagyona

Újabb rekordot döntött a befektetési alapok vagyona. Novemberben a konstrukciókban már 5709 milliárd forintot kezeltek, 4,34 százalékkal többet, mint az év elején – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) adataiból. November különösen jó hónap volt, több mint 45 milliárd forinttal gyarapodott a vagyon, ennek fő oka a több mint 29 milliárd forintos friss tőkebeáramlás volt, de a hozamok is segítették a növekedést.

A hónap sztárjai az ingatlanalapok voltak, amelyek csaknem 16 milliárd forintnyi új pénzt vonzottak. Az ingatlanalapok összvagyona már 535 milliárd forint fölött van, vagyis mostanra teljesen kiheverték a válságot és a hét évvel ezelőtti felfüggesztést, valamint annak negatív következményeit. Az abszolút hozamú alapokba is dől a pénz, 11 milliárd forintot vonzottak novemberben, így most már 736 milliárd forintot kezelnek.

A kötvényalapok ismét keresetté váltak, 14 milliárd forintnyi friss pénz került beléjük, és a vegyes alapok vonzóak maradtak, csaknem 13 milliárd forintnyi megtakarítás folyt be a konstrukciókba. A hozamot már alig termelő pénzpiaci alapok viszont több mint 28 milliárd forintos tőkekivonást szenvedtek el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.