BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: aranybánya-társaságok

Csütörtökön folytatódott az esés a világ részvénypiacain, a kínai tőzsdéken még a kereskedést is fel kellett függeszteni. Ilyen környezetben a menedéknek számító eszközök, mint az arany, jellemzően felülteljesítők. A nyersanyagárak tovább estek, az olaj árfolyama 12 éves mélypontra került, mialatt az arany viszonylag jól tartotta magát, fél százalék körüli erősödést mutatott csütörtökön. Ez pedig kedvezett azoknak a bányatársaságoknak, amelyek arany kitermelésével foglalkoznak. Miközben a nyersanyagkapcsolt cégek – különösen az energiaszektor – részvényei nagy eséseket szenvedtek el, addig néhány olyan vállalat, amelyiknél jelentős a kitermelésben a nemesfémek súlya, emelkedni tudott. Az ausztrál Newcrest Mining részvényei több mint 1 százalékkal értékelődtek fel, az Alacer Gold papírjai pedig 5 százalék feletti pluszban zártak az ausztrál tőzsdén.


A nap vesztese: Finish Line

Közel 15 százalékot zuhant a sportcipők kiskereskedelmével foglalkozó Finish Line árfolyama, miután a társaság közzétette negyedéves számait. Bevétele 3,5 százalékkal esett a november végén zárult negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, és a cég veszteségbe fordult. Miközben egy évvel ezelőtt még 2,6 millió dolláros profitot könyvelt el, addig most 21,8 millió dolláros veszteséggel zárta az időszakot. Ez részvényenként 49 centes veszteségnek felel meg, ami az elemzői várakozásokhoz képest is csalódást okozott, a konszenzus alapján ugyanis a piacok 4 centes veszteségre számítottak. A vezérigazgató, Glenn Lyon bejelentette azt is, hogy üzleteinek negyedét, vagyis mintegy 150 boltot bezár a költségcsökkentési intézkedések jegyében. Bár a cég ezzel együtt 11 százalékos osztalékemelést is bejelentett, nem tudta megnyugtatni a befektetőket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.