BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Adidas

Miután a társaság kinevezte új vezérigazgatóját, több mint 7 százalékos pluszba ugrott az Adidas árfolyama, ez volt az elmúlt hét év legnagyobb emelkedése a sportruházati termékeket gyártó cég árfolyamában. Az eddigi vezető, Herbert Hainer helyét a Henkel vezére, Kasper Rosted veszi át. Az Adidas menedzsmentjét sok kritika érte mostanában, mert folyamatosan piaci részesedést veszít nagy versenytársával, a Nike-val szemben. Ez a vezérigazgató állásába került. Kasper Rosted áprilisban távozik a Henkeltől, október elsején veszi át a vezetői posztot az Adidasnál. Herbert Hainer 2001 óta állt az Adidas élén. A befektetők elégedettek a választással, abban bíznak, hogy egy cégen kívüli ember könnyebben hoz meg olyan nehéz döntéseket – például Reebok esetleges eladásáról –, amelyekkel gyorsan javítani lehet a profitabilitáson.


A nap vesztese: olasz bankszektor

Jelentős eladói nyomás alá kerültek az olasz bankok, miután a befektetők az olasz bankrendszer régóta várt konszolidációjának csúszására számítanak a globális növekedési problémák miatt. A leggyengébben teljesítő FTSE MIB komponens a Banca Monte dei Paschi di Siena, amely több mint 11 százalékkal zuhant, ezért a részvény kereskedését fel is függesztették. A Banco Popolare és az UniCredit papírjaiban szintén szünetelt átmenetileg a kereskedés a heves eladói nyomás miatt, az UniCredit 4 százalék feletti esést szenvedett el, a Banco Popolare árfolyama pedig több mint 6 százalékkal került lejjebb. A milánói index 10 leggyengébben teljesítő komponense közül nyolc banki részvény volt, tegnap a MIB mutatta a leggyengébb teljesítményt a vezető európai tőzsdeindexek közül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.