BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Kínában a nemzetközi devizatartalékok decemberi állományát közlik. Novemberben több mint kétéves mélypontra süllyedt a tartalékok szintje, amely azonban még így is messze Kínáé a legnagyobb.

Várhatóan stagnálást mutat az Európai Bizottság által számított gazdasági hangulatindex az euróövezetben. A mutató értéke május óta lassan, de folyamatosan emelkedik. Legutóbb novemberben 106,1 pontot ért el.

A kiskereskedelmi forgalom novemberi alakulásának előzetes számait közli a KSH. Októberben éves szinten 4,5 százalékos volt az emelkedés, amely alacsonyabbnak bizonyult az év elején tapasztalt szinteknél.

Németországban a gyári megrendelések novemberi volumenéről közölnek friss adatokat. Havi szinten enyhe, 0,1 százalékos emelkedést várnak az elemzők, míg éves viszonylatban 1,1 százalékos lehet a bővülés.

A richmondi és a chicagói Fed elnöke is beszédet mond különböző eseményeken az USA-ban. Mindketten a 2016-os gazdasági kilátásokról, illetve a monetáris politika jövőjéről tartanak előadást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.