BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Kínából a decemberi külkereskedelmi adatok érkeznek. A várakozások szerint az import 9,5 százalékkal, míg az export 6 százalékkal csökkenhetett éves összehasonlításban, így a külkereskedelmi többlet nőhetett.

Az Egyesült Államokból átfogó foglalkoztatási statisztika érkezik. A mezőgazdaságon kívül 200 ezer fővel növekedhetett a foglalkoztatottság decemberben, míg a munkanélküliségi ráta 5 százalékon maradhatott.

A német külkereskedelem decemberi alakulását is megismerjük. Az import havi szinten 1 százalékkal, az export 0,5 százalékkal bővülhet. A külkereskedelmi többlet 22 milliárdról 20 milliárd euróra csökkenhet.

Németországban az ipari termelés novemberi számait is közlik. Az éves és a havi mutató is 0,5 százalékos bővülést jelezhet, ez 0,4, illetve 0,3 százalékponttal lenne magasabb az októberi ütemnél.

A San Franciscó-i és a richmondi Fed elnöke is előadást tart. A két döntéshozó elsőként reagálhat majd a héten megjelent foglalkoztatottsági adatokra, illetve a monetáris politika jövőjéről is beszélhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.