BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Toshiba

Több mint 7 százalékot emelkedett a Toshiba árfolyama csütörtökön a japán tőzsdén, miután újabb spekulációk szivárogtak ki az egyik üzletágának eladásáról. A piaci pletykák szerint a Fujifilm Holdings és a Canon van a legjobb helyzetben a Toshiba gyógyászati eszközöket gyártó részlegének felvásárlásáért folytatott harcban, amely már a végéhez közeledik. A hírek szerint közel egytucatnyi érdeklődő volt a részlegre. A Toshiba a jövő héten választhat egyet az ajánlattevők közül, akivel exkluzív tárgyalásokba kezd majd. A becslések szerint a Toshiba 700 milliárd jenre, vagyis mintegy 6 milliárd dollárra tehet szert az üzletág eladásából. A Toshiba egészségügyi részlege 410 milliárd jenes bevétellel és 20 milliárd jenes nettó eredménnyel fejezte be a legutóbbi, március végén zárult évet. Az üzletág többek között röntgen- és CT-gépeket gyárt.


A nap vesztese: Herbalife

Meredek esésbe kapcsoltak a csütörtöki kereskedésben a Herbalife részvényei, a táplálékkiegészítőket forgalmazó vállalat ugyanis bejelentette, hogy utólag feltárt hibák miatt a hálózat új tagjainál felülbecsülte a növekedést. A hibák egy részéről már a február 25-én közzétett negyedéves jelentésben beszámoltak, az időszak során az új aktív tagok esetében a növekedés év/év alapon a korábban jelzett 16,7 százalék helyett a valóságban csak 3,2 százalék volt, Kína nélkül. Az USA-ban pedig a növekedés ütemét a korábbi 71 százalékról 30,7 százalékra módosították. A vállalat a közleményében jelezte, hogy megtette a szükséges lépéseket a hibák korrigálásának érdekében. Közölte továbbá, hogy a hibák visszamenőlegesen nem érintik a pénzügyi kimutatásokat. Mindezek ellenére a részvények több mint 10 százalékkal értékelődtek le a New York-i tőzsdén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.