BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Groupama Biztosító: Százmilliós kárbejelentés

A Groupama Biztosítóhoz a hét eleji viharok után közel 1300 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a legfrissebb, péntek reggeli adatok szerint. A legtöbb bejelentés Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezett.

A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítótársaságnál a kárbejelentések száma a hét eleji viharok, felhőszakadások, jégverések, illetve villámcsapások következtében megközelíti az 1300 darabot, melynek kárösszege meghaladja a 100 millió forintot.

A Groupama Biztosító tapasztalatai szerint a májusi időszakban rendszerint több vihar, felhőszakadás fordul elő, ezért a biztosítótársaság időben felkészül az ügyfelek átlagosnál nagyobb számú kárbejelentésének gyors rendezése érdekében.

Kiemelkedően sok bejelentés érkezet a villámcsapások kapcsán: a bejelentéseknek 40%-a, közel 400 káreset villámlásokhoz kapcsolódik.
Jász-Nagykun-Szolnok megye mellett kiemelkedően megnőtt a kárbejelentések száma Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben is.

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Biztosító kiemelt figyelmet fordít a mielőbbi kárrendezésért. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.