BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nulla százalékos kamatra kínál hitelt az MFB a hőszigetelésre

Több mint 50 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása valósulhat meg a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) 115 milliárd forintos, országos hitelprogramjában, melynek keretében nulla százalékos kamattal kínálnak hitelt várhatóan októbertől akár 20 éves futamidőre is - közölte a pénzintézet.

A tájékoztatás szerint családi házak esetében maximum 10 millió, a társasházaknál lakásonként legfeljebb 7 millió forint igényelhető.

A hitel egyebek mellett a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, vagy például napkollektoros rendszerek telepítésére igényelhető.

Minimum 10 százalék saját forrás mellett, legfeljebb 20 éves futamidőre, nulla százalékos ügyleti kamattal lesz elérhető a kölcsön az MFB Pontok hálózatán keresztül, országszerte több száz pénzintézeti fiókban.

A lakosság számára lakóházak energetikai korszerűsítéséhez ilyen kedvező hitelfelvételre még nem volt lehetőség Magyarországon - hangsúlyozta az MFB.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.