BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új lakossági állampapír

Jövő hétfőtől kapható a már korábban beharangozott kétéves lakossági állampapír. A kötvény nem kapott bonyolult nevet: Kétéves Állampapír néven fut majd.

Az első sorozatot 50 milliárd forint értékben tervezi kibocsátani az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a lejárata 2019. április 22. lesz. Az értékpapír kamata fix, évi 2,5 százalékos lesz, és kétszer fizet majd kamatot, egyszer 2018. április 22-én, egyszer pedig a lejáratkor.

Az új állampapírt a Magyar Államkincstár mellett a CIB Bank, a Concorde Értékpapír, az Erste Befektetési Zrt., az FHB Bank, a Gránit Bank, az MKB Bank, az NHB Növekedési Hitel Bank, az OTP, az UniCredit, és a Takarékbank forgalmazza majd.

Április 3-tól egy új Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) értékesítését is elindítja az ÁKK, miután a jelenleg forgalomban lévő kötvény értékesítése március 31-én lezárul. Az új PEMÁK-ot 200 millió euró értékben tervezik kibocsátani, a lejárata 2020. szeptember 22-én lesz. A kötvény kamatperiódusa fél év, az alapkamata az eurozóna decemberi és júniusi inflációjához igazodik, a kamatprémium pedig 1 százalékpont. A kezdő kamat évi 2,1 százalékos lesz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.