BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kinevezték a Budapest Bank új vezérigazgatóját

Április 1-től Tóth Viktort, a Budapest Bank eddigi vállalati üzletágvezetőjét bízta meg a vezérigazgatói feladatokkal a bank tulajdonosa. A korábbi vezérigazgató, Zolnai György március 31-én távozott a pénzintézet éléről.

Tóth Viktor több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a bankszektorban. 1998 óta dolgozik a Budapest Bankban, karrierje során mind a vállalati, mind a lakossági üzletágban számos vezetői pozícióban tevékenykedett. 2008-tól 2010-ig a bank vállalati üzletágának értékesítési vezetőjeként tevékenykedett, 2010. májusától a bank vállalati üzletága, a Budapest Bank Business vezetője volt.

A Budapest Bankot 2017. március 31-ig Zolnai György vezérigazgató irányította, aki saját döntése nyomán távozik a pénzintézettől.

A korábbi vezérigazgatói és elnöki hatáskörök és jogkörök megtartása mellett a tulajdonos április 1-től dr. Lélfai Koppányt, az MFB vezérigazgató-helyettesét kinevezte a Budapest Bank igazgatótanácsának elnökévé, aki jelenlegi pozíciója megtartása mellett látja majd el az elnöki feladatokat. A Budapest Bank felügyelőbizottságának elnöke Bernáth Tamást, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója lett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.