BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra bírságolt a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) most a Budapest Bank-csoportra szabott ki jelentős mértékű büntetést.

Az MNB több mint 20 millió forint bírságot szabott a Budapest Bank-csoportra, valamint annak egyes leányvállalataira. Az átfogó csoportvizsgálat során az MNB a vállalatirányítási, kockázatkezelési, tőkeszámítási, pénzmosás elleni, számviteli, informatikai és az OBA díjbevallási, valamint a befektetési szolgáltatási tevékenységekben talált hibát.

A jegybanki büntetést különösen indokolttá tette a pénzügyi és befektetési szolgáltatási tevékenység körében megállapított jogsértések száma és súlya, illetve egyes jogsértések rendszerszintű jellege. Súlyosító körülménynek számított egyebek mellett, hogy a Bank hitelezési tevékenysége során olyan gyakorlatot folytatott, mely a lakossági eladósodás megelőzését segítő JTM szabályok érvényesülését akadályozta. A jegybank ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte a bank együttműködő magatartását, illetve a jogsértések kiküszöbölésére tett azonnali intézkedéseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.