BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most kell beszerezni a dollárt

Mivel most megint 270-hez ért a dollár-forint árfolyam, sokan már dörzsölik a tenyerüket.

Akárhányszor 270 közelébe ért a dollár forinttal szembeni árfolyama, annyiszor jöttek izgalomba a tréderek az elmúlt években. 2015 óta ugyanis a dollár-forint árfolyam egy valamivel több, mint 20 forintos sávban mozgott, 270 és 292 között. A recept egyszerű volt, 270-nél a vételi, 290 körül az eladási gombot kellett megnyomni.

Mivel most megint 270-hez ért el a dollár-forint árfolyam, ezért értelemszerűen sokan már dörzsölik a tenyerüket. A kérdés persze, hogy most is ilyen egyszerű lesz-e a helyzet, elég garanciát jelent-e a 270-es szint ahhoz, hogy az árfolyam ne essen tovább. Ez nyilván csak utólag derül majd ki.

Az viszont biztató, hogy eddig mindig sikerült innen fordulni, ráadásul a technikai elemzés alapján azért vannak pozitív jelek. Az elmúlt hetek dollárgyengülése ugyanis már-már túladottságot eredményezett az RSI alapján, ilyen alacsony értékre pedig nem volt példa az elmúlt öt évben. Ha pedig a napi grafikont nézzük, akkor egy olyan alakzat azonosítható, amelyből jellemzően felfelé történő elmozdulás következik.

Nyilván nem kockázatmentes a történet. Az utóbbi hetek fejleményei ugyanis a monetáris politika területén egy nagy váltás közeledéséről szóltak, legalábbis Európában. Egy a vártnál szigorúbb európai monetáris politika a dollár számára relatíve nem lenne túl kedvező, így a dollár-forint árfolyam is szenvedhet.

Ezt a kockázatot persze lehet kezelni, egy esetleges pozíciófelvétel során ugyanis nem is kellene messze helyezni a stop-losst a mostani szintektől. Nyilván egy látványos lefordulás 270-ről elrontaná a technikai képet. Az emelkedési lehetőség viszont, ha nem is 290-ig, de 280-ig azért elviheti a devizapárt, ami már 10 forintos plusz lenne. 267-es kiszállással ez azért elég jó hozam-kockázat arány lenne.

Ha pedig valaki kevésbé kockázatkedvelő, annak még mindig jó lehetőség lehet ez a mostani ahhoz, hogy a nyaraláshoz szükséges dollárjait beszerezze.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.