BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bizonytalanság uralja a börzéket

A vezető papírok is gyenge napot zártak, gyengült az euró és a forint is – többek között ez történt tegnap a világ vezető piacain.

Hiába igyekezett a pénteki záróértéke fölé kapaszkodni tegnap délután a BUX, végül csekély forgalomban 0,2 százalékot esett az index. A vezető papírok is gyenge napot zártak, egyedül a Mol tudott minimálisan drágulni. Az OTP és a Magyar Telekom 0,2 százalékkal esett, a Richter pedig 0,6 százalékos zuhanást könyvelt el az Egyesült Államokból érkező kedvezőtlen hírek miatt.

Forrás: AFP

Európában is rossz volt a hangulat a papírformának többnyire megfelelő német választás után, a vezető börzék negatív tartományban zártak, egyedül a DAX tudott minimálisan emelkedni, amit elsősorban néhány vállalati hírnek köszönhetett.

Gyengült viszont az euró, miután Mario Draghi uniós jegybankelnök megjegyezte: középtávon bizonytalanságot okoz az erős euróárfolyam. A közös deviza kurzusa az 1,19-os szint alá, szeptemberi mélypontra érkezett a dollár ellenében. Nagyot esett a forint is, délutánra az euróval szemben átlépte a 311-es jegyzést, ezen a szinten május eleje óta nem járt a kurzus.

A vezető olajkitermelőktől érkező, az olajpiac helyzetéről szóló pozitív kommentárok több mint kétéves csúcsra lökték a nap végére az olajárfolyamot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.