BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabadulna a rossz hitelektől az UniCredit

Az UniCredit tőkemegfelelési mutatójának javítása érdekében 1,5 milliárd euró értékben tervez értékesíteni nem teljesítő hiteleket portfoliójából – számolt be pénteken a Milano e Finanza milánói gazdasági napilap.

A Milano e Finanza milánói gazdasági napilap értesülése szerint az olasz bank már előrehaladott tárgyalásokat folytat az amerikai Fortress befektetési társasággal a hitelállomány értékesítéséről. Amennyiben a tárgyalások sikerrel járnak, 20 milliárd euróra nő azon rossz hitelek értéke, amelyektől az UniCredit az idén már megszabadult.

Forrás: AFP

A Fortress 2015-ben vásárolta meg az UniCredit vállalati és lakossági hiteleket 40 milliárd eurós nagyságrendben kezelő veronai székhelyű UniCredit Credit Management Bank (UCCMB) érdekeltségét.

Az olasz bankok nagy összegekben igyekeznek megszabadulni a mérlegüket terhelő rossz hitelek állományától. Az Intesa San Paolo nem teljesítő hiteleinek egy 1,35 milliárd eurós pakettjére október közepéig lehet pályázni. A Monte Paschi di Siena banknak pedig összesen 26 milliárd eurós nem teljesítő hitelállománytól kell majd megválnia.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.