BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkeznek a nyolcadolt Alteo-papírok

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte a társaság egyenként 100 forint névértékű, A sorozatú törzsrészvényének 12,5 forintosra alakítását.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. pénteken tette közzé részvényei 1-8 arányú felosztásának menetrendjét. A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte a társaság egyenként 100 forint névértékű, A sorozatú törzsrészvényének 12,5 forintosra alakítását. Így az eddigi 2,05 millió részvény helyébe 16,4 millió részvény lép.

Az átalakításról az Alteo a november 8-i rendkívüli közgyűlésén döntött. A 100 forintos névértékű részvénnyel utoljára december 5-én lehet majd üzletet kötni, az új, 12,5 forintos névértékűvel december 6. lesz az első kereskedési nap. A társasági esemény értéknapja december 8. Az átalakítás automatikus, a részvényeseknek nincs tennivalójuk, aki jövő kedden rendelkezik egy Alteo-részvénnyel, annak másnaptól már 8 darab papírja lesz.

Az Alteo részvényeinek árfolyama pénteken 1,5 százalékkal 5378 forintra emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén, idén 15,4 százalékkal drágultak a papírok. Az igazgatóság reményei szerint a felaprózás még vonzóbbá teszi az Alteo papírjait, melyeknek árfolyama a pénteki záróérték alapján várhatóan 672 forint körüli lesz.

https://www.vg.hu/vallalatok/ujabb-naperomuves-projektbe-kezd-az-alteo-685951/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.