BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Romlott az orosz bankrendszer eredménye

Csökkent az orosz bankrendszer profitja az idei első tíz hónapban az egy évvel korábbi eredményhez képest.

Az orosz központi bank csütörtökön azt közölte, hogy az október végével záródott idei első tíz hónapban az ágazat adózott eredménye 693 milliárd rubel (1 rubel=4,37 forint) volt. Ez kisebb az egy évvel korábbi 700 milliárd rubelnél.

A nyereségcsökkenést részben a szeptemberben és októberben szanált két veszteséges bank okozta, továbbá az, hogy az idei első tíz hónapban a bankok 16,5 százalékkal 6,4 ezer milliárd rubelre emelték a rossz hitelekre félretett céltartalékot.

Tavaly a bankszektor nyeresége 930 milliárd rubel volt, az egy évvel korábbi 192 milliárd rubel és 2014. évi 589 milliárd rubel után.

Jó negyedévet zárt a Sberbank

A legnagyobb orosz pénzintézet, a Sberbank szerdán közölte, hogy az adózott eredménye 224,1 milliárd rubel (3,71 milliárd dollár, 1 rubel=4,46 forint) lett a szeptember végével záródott három hónapban. Szakértők kisebb, 189,9 milliárd rubeles negyedéves nettó profitra számítottak. A negyedévben a kamatbevétel 375 milliárd rubel volt, nagyobb az egy évvel korábbi 342,8 milliárd rubelnél.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.