BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Prémiummal kecsegtet a sörrészvény

A Constellation Brands részvénye hosszú távú befektetésként lehet kifizetődő – véli Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezetőelemző-helyettese.

Szépen teljesített a Constellation Brands a februárral zárult 2018-as pénzügyi évében, s a piacvezető amerikai prémiumsörgyártó idén is könnyűszerrel folytathatja jó sorozatát. A bevétel gerincét a sör adta, ezen belül is a Mexikóból importált Corona márkacsalád. A tavalyi 10 százalékos növekedést az aktuális pénzügyi évben is elérheti a vállalat a söröknél, míg a borok esetében az eredményesség javulását alapozták meg a prémiumtermékek forgalmazására történő átállással. A söreladások felfutását támogatja a Corona Premier februári piacra dobása, amely 29 év után az első új termék volt a Corona márkacsaládon belül, és egyben válasz a megváltozott fogyasztói szokásokra.

A vállalat a folyó pénzügyi évben növeli a tőkeberuházásait, amelyek jelentős része a mexikói főzde és az üveggyártás bővítésére irányul. Az 1862-es pueblai csata, egyben a mexikói kultúra emléknapja (Cinco de Mayo, május 5.) az Egyesült Államokban is hagyományosan felpörgeti a sörfogyasztást, ami javíthatja az első negyedéves eredményeket. A beruházások növelése azonban nem a profittermelés terhére valósulhat meg, hiszen a vállalat 9,40–9,70 dolláros részvényenkénti eredménnyel számol, és a sáv közepe is 10 százalékos éves javulás lenne.

Tavaly év végén a Constellation Brands majdnem 10 százalékos tulajdonrészt szerzett a kanadai marihuána-termesztő Canopyban. Kanada várhatóan idén nyáron le­galizálja az orvosi és rekreációs célú marihuánafogyasztást. A társaság ebből úgy is profitálhat, hogy a kenderkivonatokat adalékként használja fel az alkoholmentes italaihoz, melyek forgalmazását 2019-től engedélyezhetik. A Canopy már a lezárt üzleti évben is az adózás előtti eredmény 17 százalékát szállította úgy, hogy az iparági boom még be sem köszöntött.

A Constellation Brands részvénye hosszú távú befektetésként lehet kifizetődő. A befektetők számára a 42 százalékkal növelt osztalék, a várható további növekedés és az új iparági bővítés lehet vonzó. Kedvező belépési pont 215 dolláros árfolyam környékén adódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.