BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Takarékbank is beszállhat a Budapest Bankért folytatott versenybe

Vida József elnök-vezérigazgató lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank privatizációjakor.

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank (BB) privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz, álláspontja szerint minden lehetőséget meg kell vizsgálni. A bankvezér erről kedden, az Inforádió Aréna című műsorában beszélt.

Vida József emlékeztetett: 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak.

Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat – szögezte le.

Tízmilliárdos profitterv a privatizációra készülő Budapest Banknál

Összesen 20 százalékkal növelte mérlegfőösszegét tavaly a Budapest Bank Csoport, így az 1,236 milliárd forintra emelkedett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.