BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minimális mínusszal rajtolt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,58 pontos csökkenéssel, 42 808,53 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,58 pontos csökkenéssel, 42 808,53 ponton nyitott kedden. A csütörtöki záró értékéhez képest alig változott.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője kommentárjában úgy fogalmazott, enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés kedden a BÉT-en miután a nemzetközi befektetői hangulat pozitív, az ázsiai részvényindexek többsége pedig emelkedéssel zárt kedd reggel.

A magyarországi vezető részvények közül az OTP a 13 000 forintos szintig korrigált vissza csütörtökön, amennyiben sikerül felette maradnia, pozitív irányú mozgás indulhat a 13 250 forintnál beállított, történelmi maximum felé – emelte ki az elemző.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője elmondta, hogy

miután várható az olaj árának emelkedése, elsősorban az olajipari részvények drágulására számít, ami Magyarországon a Mol-t érintheti.

Összességében a BÉT-en oldalazás jellemezheti a kereskedést, miután kedden fontos makrogazdasági adatok megjelenése nem várható – mutatott rá utalva arra, hogy az elmúlt napokban is hírszegénység volt az ünnep miatt. Amerikából érkeznek gyorsjelentések, de ezek hatása a magyarországi kereskedésre igen csekély – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.