BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhült az eladói nyomás a Waberer’sen

A piaci hírek szerint egy vagy több alapkezelő „tárazott ki” a Waberer’s-részvényekből, és az eladói nyomás alól felszabaduló értékpapír ezután valósággal kitört a múlt hét második felében.

Története egyik legmozgalmasabb kereskedési hetén van túl a Waberer’s részvénye: a fuvarozócég papírjai – 930 forintos szerdai árfolyammélyponttal – alámerültek az ezer forint alatti zónába, ahonnan két és fél nap alatt 38 százalékos ralival visszakapaszkodva 1285 forinton zárták a múlt hetet. Üröm az örömben, hogy a részvény még így is 75 százalékkal a bevezetéskori árfolyama alatt forog. A hirtelen pozitív fordulat okai nem a hírekben keresendők, Teremi Márton, a Waberer’s befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója jelezte a Világgazdaságnak:

Nincs tudomásom arról, hogy tervben lenne érdemi, a piacot esetlegesen befolyásoló bejelentés a második negyedéves eredménybeszámoló előtt.

Ez augusztus 7-én esedékes.

Fotó: Kallus György / VG

„Jóval a részvényenkénti 2600 forintos könyv szerinti érték alatt kereskednek már jó ideje a Waberer’sszel, sőt az elmúlt időszakban az 1500 forintos, a nem tárgyi eszközöktől megtisztított, egy részvényre jutó vagyonelemek értékét is alulmúlta a vállalat papírjainak a kurzusa” – foglalta össze a Világgazdaságnak a volatilis kereskedést hozó napok fejleményeit Miró József. Az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a 950 forint alatti részvényárnak már semmi köze nem volt a fundamentumokhoz.

Véleményünk szerint egy vagy több nagyobb alapkezelő megtisztította a portfólióját a Waberer’s-részvényektől. Ha így történt, akkor a rendkívül alacsony likviditás miatt csak nyomott áron sikerülhetett a kiszállás, ami pedig ideiglenesen a három számjegyű tartományba lökte a részvény kurzusát.

Az ezer forint alatti árfolyam a cég tárgyi eszközeihez képest kétharmados értékeltség, ami nyilvánvalóan indokolatlan, még a veszteséget mutató eredmény ellenére is.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.