BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két elemző, két vélemény, azonos célár

A Jefferies szerint éves alapon 70 szá­zalék felett nőhet­nek a Vraylar-eladá­sok, s így a Richter bevételrészesedése is. Az Erste meglátása szerint az Esmya-értékesítések elmaradnak a várakozásoktól, és a szerializáció gyengíti az eredményeket.

Két elemzőház is jelentősen módosította a múlt csütörtökön, illetve pénteken Richter-célárfolyamát. A végeredmény konszenzusos, mind a Jefferies, mind az Erste 5700 forint körüli árfolyamcélt jelölt meg, csak az oda vezető út volt teljesen ellentétes. Az Erste szektorelemzője 6950-ről 5690 forintra csökkentette a célárat, az ajánlása változatlanul felhalmozás, míg a Jefferies 4460 forint után 5760-ra emelt, a javaslat az eddigi alulsúlyozás helyett vétel.

A két elemzőház ezzel feladta markáns különvéleményét a Richterrel kapcsolatban, a frissített célárak a Reuters-adatbázisban lévő, 5844 forintos mediánhoz közelítenek.

Forrás: VG

Egyik elemzésben sem szerepelhetett az a pénteki hír, amely a Richter biológiai úton előállított csontritkulás elleni szerének japán piacra való bevezetéséről szólt. Egy hónappal a készítmény európai rajtja után a Terrosa forgalmazási engedélyt kapott Japánban, a bioszimiláris teriparatide-ot a Richter licencpartnere, a Mochida Pharmaceutical forgalmazza majd. Beke Zsuzsa, a Richter PR- és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője a Világgazdaságnak elmondta:

a Terrosa 2019 negyedik negyedévében kerülhet a japán gyógyszerpiacra. Az ártámogatással kapcsolatos egyeztetések még folyamatban vannak, ezért sem a Mochida, sem a Richter nem tesz közzé árbevétel-várakozásokat.

A megállapodás mérföldkő-kifizetéseket nem tartalmaz, a magyar gyógyszergyártó – mint más licencmegállapodásai szerint is – royaltyban részesül. A két fél keresi a további fejlesztési lehetőségeket, de hogy ez mely gyógyszerszegmensre értendő, arról korai lenne beszélni – mondta Beke Zsuzsa. A Terrosa újabb országokba való bevezetéséről egyelőre nem nyilatkozott a Richter, a további piacok vizsgálata azonban napirenden van.

 

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.