BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentősen csökkent az American Express negyedéves nyeresége

Az AmEx kártyahasználók költekezése globálisan csökkent.

Jelentősen, mintegy 40 százalékkal csökkent az American Express (AmEx) multinacionális pénzügyi szolgáltató vállalat adózott eredménye a harmadik negyedévben éves összevetésben.

A nyereségcsökkenést részben az okozta, hogy

az AmEx kártyahasználók költekezése globálisan csökkent, illetve szerepet játszott az is, hogy a cég 665 millió dollárt tartalékolt a fizetésképtelenné váló ügyfelei számának várható növekedésére, miután a koronavírus-járvány következtében sokat elvesztették állásukat.

Fotó: Shutterstock

Az 1850-ben alapított, hitelkártya szolgáltatással foglalkozó cég adózott eredménye 1,07 milliárd dollárra, részvényenként 1,30 dollárra csökkent a szeptember végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 1,76 milliárd dollárról, részvényarányosan 2,08 dollárról. Elemzők némileg jobb adatra, részvényenként 1,35 dollárra számítottak.

A cég bevétele a negyedévben 20 százalékkal, 8,8 milliárd dollárra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.