BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódik a vakcina-rali a Wall Streeten

A Nasdaq és az S&P 500-as index is meredeken emelkedik.

Joe Biden bejelentése, hogy Janet Yellen volt Fed-elnököt kívánja pénzügyminiszterré kinevezni, illetve a koronavírus-vakcina küszöbön álló piaci megjelenésével kapcsolatos hírek újabb lendületet adtak az amerikai részvénypiacnak, közvetlenül a tengerentúli tőzsdék nyitását követően kilőttek az árfolyamok.

Magyar idő szerint délután 5-kor

  • a Dow Jones 1,3 százalékkal 29 970 forintra emelkedett, megközelítve a 30 000 pontos lélektani határt, egyszersmind immár 10 ezer ponttal eltávolodva a pandémia kitörését követő tavassal elért többéves mélyponttól.
  • A Nasdaq 1 százalékkal, 12 000 pont,
  • az S&P pedig szintén 1,3 százalékkal 3630 pont közelébe érkezett.
  • Fotó: Angela Weiss / AFP

    A Dow Jones legmeredekebben felfelé induló komponensei közül a Boeing 3,4 százalékkal, 218,7 dollárra, a Chevron 3,3 százalékkal 94 dollárra, míg a Walt Disney és az American Express egyaránt 2,8 százalékkal, 150, illetve 119,3 dollárra drágult. A Nasdaqon az ismertebb részvények közül a trivago 17 százalékkal, a Nikola 15 százalékkal, a Tesla 4,6 százalékkal, az American Airlines 6,6 százalékkal erősödött. Az S&P 500-on jegyzett papírok közül pedig a 8,2 százalékkal hajrázó Carnival hajótársaság, továbbá – többek között – a 7 százalékkal ralizó Wells Fargo bankház tűnt ki.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.