BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika is megtorpant

Az amerikai tőzsdéken rég várt korrekciót hoztak a londoni hírek, de trend fordulóról még korai lenne beszélni.

Kifejezetten elbizakodott amerikai piac szembesült ma reggel az európai hírekkel. Az elmúlt hetekben elemzők sora figyelmeztetett a tengerentúli piac túlzott magabiztosságára. Amit az is mutatott, hogy

az amerikai részvények eladási / vételi aránya az elmúlt évtizedek legalacsonyabb szintjére csúszott vissza.

Az eladók szinte kikoptak a részvénypiacokról. Ugyanezt támasztotta alá opciós volumen megugrása, a lakossági befektetők körében egyre népszerűbbek lettek a vételi opciók.

A londoni hírekre 2 százalékos mínuszba kerültek a határidős jegyzések, utána azonban vissza kapaszkodott mínusz 1 százalék közelébe a kurzus, úgy látszik, a hétvégi washingtoni megállapodás az újabb fiskális csomagról, többet nyomott a latban, mint az európai történések – mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője, aki szerint érett már a korrekció, csak az volt a kérdés, hogy mi váltja ki az esést. Szerinte fordulat már csak azért sem várható, mert a kongresszusi megállapodás nyomán újabb likviditás áramolhat a részvénypiacokra.

Fotó: Spencer Platt/Getty Images

Hétvégén az Egyesült Államok kongresszusi vezetői megállapodásra jutottak a 900 milliárd dolláros fiskális mentőcsomagról.

A csomag a márciusban elfogadott, 2 300 milliárd dolláros után a második legnagyobb az Egyesült Államok történelmében. Mind a demokrata, mind a republikánus vezetők optimistán nyilatkoztak, véleményük szerint a szavazáson át fog menni a tervezet. A Fehér Ház részéről Ben Williamson szóvivő leszögezte, hogy Donald Trump támogatja a javaslatot, és alá fogja írni. A csomag 600 dollár közvetlen kifizetést biztosítana a magánszemélyeknek, heti 300 dollárral növelné a munkanélküli segélyeket, és különböző csatornákon keresztül támogatást biztosítana a kisvállalkozások számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.