BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Letörhet a Richter

Hiába hódított latin-amerikai piacokat a Richter, mégis az emelkedő trend támaszát teszteli a kurzus.

Ötvenforintos emelkedéssel kezdte a napot a Richter, miután a nyitás előtt szállítási-értékesítési megállapodásról adott hírt a gyógyszercég. Ám percek alatt letört a lelkesedés, s 70-80 forintos mínuszba került a papír. Majd közel félmilliárdos forgalommal, órákon át a 7280 forintos szinten hintázott. Vajon mi történhetett?

A fundamentális hír első olvasatra pozitív, hiszen a magyar vállalat a belga Mithra gyógyszergyártóval bővítette ki együttműködését, egy új orális fogamzásgátló, az Estella nevű szer latin-amerikai szállítási szerződésével.

A készítményt egy korábbi megállapodás értelmében Európában és Oroszországban a Richter értékesíti, ezentúl pedig Mexikóban, Chilében, Kolumbiában, Peruban és Ecuadorban is terjeszti.

A közlemény szerint a Richter mérföldkő-kifizetéseket teljesít a Mithra felé. Emellett, a termék törzskönyvezési eljárásához kapcsolódóan, a Mithra további mérföldkő kifizetésekre is jogosult.

Fotó: VG

A befektetők nyilván észrevették, hogy a Richter itt csupán értékesítő, ráadásul mérföldkő kifizetésekre kötelezett, arról már nem is szólva, hogy a két legnagyobb piac, Argentína és Brazília kimaradt ebből a megállapodásból

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: most a technikai kép sem felfelé mutat, így folytatódik a profitrealizálás.

Ha a technikai képet nézzük, akkor azt látjuk a grafikonon, hogy meghatározó támaszhoz ért a Richter árfolyama – folytatta az elemző. Az elmúlt napokban az október vége óta trendvonalat kezdte el tesztelni a kurzus. Ez a szint most 7280 forintnál húzódik. Amennyiben ezt szignifikánsan letörné, akkor a 7180 forintos szintre érdemes figyelni, mely megfoghatja az esést. Ugyanakkor az emelkedő trendből való kilépés természetesen negatív jelzés lenne a továbbiakra nézve. A mozgó átlagokból képezett MACD indikátor egyértelműen lefelé mutat, de az árváltozások arányát számszerűsítő RSI is hamarosan eladási jelzést adhat, így egyelőre célszerű lehet kivárni az újabb vételekkel – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.