BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétirányú utcában a forint

A mai zárás iránymutató lehet, mert meghatározó technikai szinteken mozog a magyar deviza.

A mai zárás iránymutató lehet, mert meghatározó technikai szinteken mozog a magyar deviza.

Az 50 százalékos Fibonacci-szint tesztelését követően végül vissza kapaszkodott az euró-forint jegyzése, a meghatározó támasz zónába, mely 359 és 360 között látható, s innen indult ma emelkedés, ezért a mai zárás létfontosságú lehet – fogalmazott Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

Fotó: Shutterstock

Mint azt a Világgazdaságnak elmondta, amennyiben a támasz zóna felett zár ma a kurzus, akkor további forint gyengülés várható az euróval szemben, rövidtávon a 365-ös szintig. Míg, ha alatta zárna, akkor 354-355-ig nyílna tere a további forinterősödésnek.

Bár a hangulat pozitív, hiszen a Biden-hatás, a demokraták szenátusi többségével, most a feltörekvő piacoknak kedvez, s a dollárgyengülés is a kockázatvállalási hajlandóságot növelte.

Ez forint erősítő hatású. Ugyanakkor, a dollár korrekciója rövidtávú fordulatot hozhat a devizapiacokon, ami a forintgyengülés irányába mutat.

A piaci vélemények szerint a 350 forintos és a 370 forintos euró között a Magyar Nemzeti Bank „tűrés határán” belül mozog a magyar deviza. Jegybanki lépést nem vár a piac.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.