BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter igazgatósága 225 forint osztalékot javasol

Az osztalékról az április 15-re kitűzött éves rendes közgyűlés dönt.

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága részvényenként 225 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a 2020-as év után, az osztalékról az április 15-re kitűzött éves rendes közgyűlés dönt – közölte a gyógyszeripari társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési meghívóban.

A közgyűlést a járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetre tekintettel – tavalyhoz hasonlóan – az idén sem személyes jelenléttel tartják, a napirenden szereplő kérdésekben az igazgatóság hoz majd határozatokat.

Fotó: Faludi Imre / MTI

A társaság tavaly 63 forint osztalékot fizetett a részvényeseinek.

A Richter 2020-ban 104,7 milliárd forint konszolidált nyereséget ért el, 122 százalékkal nagyobbat az előző évinél. A társaság éves árbevétele 566,8 milliárd forint volt, 11,6 százalékkal haladta meg az előző évit a február végén közölt tőzsdei gyorsjelentés szerint.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.