BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Profitcsúcs és osztalékemelés a Shellnél

Várakozáson felüli eredményt szállított az európai olajóriás a második negyedévben.

Két és féléves csúcsra ugrott a Shell profitja a második negyedévben. A brit–holland olajóriás 5,53 milliárd dolláros tisztított nyereséget ért el a júniusban lezárt három hónap során, egy éve, a pandémia legnehezebb időszakában még mindössze 638 millió dollárt jelentett ezen a soron a vállalat.

Ezzel az elemzői várakozásokat is messze felülmúlta a társaság, a konszenzus ugyanis 5,07 milliárd dolláros eredményt prognosztizált.

Fotó: AFP

A 2018 negyedik negyedéve óta legerősebb eredmény az olaj- és gázárak meredek emelkedésének tudható be. A javuló fundamentumok és iparági környezet nyomán a Shell 2 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási program elindításáról is döntött, a második negyedéves eredményből fizetendő, egy részvényre jutó osztalékot pedig 38 százalékkal 24 centre emelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.