BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eséssel nyitott a Nagy Alma

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon, miután néhány óriásvállalat a várakozásoktól elmaradó eredményt tett közzé az előző napi zárást követően.

Az irányadó New York-i tőzsdemutatók közül:

  • a Dow Jones index 0,25 százalékkal,
  • az S&P-500 index 0,54 százalékkal,
  • a Nasdaq Composite index 0,75 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.

A nyitás előtt az Apple részvénye három, az Amazon részvénye négy százalékkal csökkent a tőzsdén kívüli forgalomban. Az Apple a piaci várakozásoknál kisebb forgalmat, az Amazon pedig kisebb egy részvényre jutó nyereséget jelentett a harmadik negyedévre.

A folyamatban lévő harmadik negyedévi eredménybeszámolói szezon eddig többségében pozitív meglepetéssel szolgált a már publikált mérlegeknél. Október hónapot így mindhárom vezető amerikai index nyereséggel fogja zárni. A DJIA a pénteki kezdés előtt öt-, az S&P és a NASDAQ pedig több mint hatszázalékos nyereségben állt a havi kezdéshez képest.

Fotó: Shutterstock

Az olajár lefelé korrigált pénteken, de így is többéves csúcs közelében jár. A Brent három-, a WTI hétéves csúcsot döntött a héten. A hónap folyamán mintegy tízszázalékos volt az olajár emelkedése. Év eleji áránál a WTI 71, a Brent 67 százalékkal áll magasabban.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,77 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 82,16 dolláron, a Brent ára 0,14 százalékkal csökkent, 84,20 dollárra hordónként.

Az arany spotára 1,09 százalékkal esett, unciánkét 1778,94 dollárra, az eurót 0,48 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,1625 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.