BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtmenetben kezdte a hetet New York

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

Az irányadó New York-i tőzsdemutatók közül:

  • a Dow Jones index 0,19 százalékos eséssel,
  • az S&P-500 index 0,29 százalékos gyengüléssel,
  • a Nasdaq Composite index 0,49 százalékos csökkenéssel kezdett.
Fotó: Shutterstock

Az árfolyamcsökkenés elsősorban a technológiai papírokat érintette hétfőn. A kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban az olyan nagy technológiai cégek, mint az Apple, a Facebook, a Microsoft, az Alphabet és az Amazon.com részvények 0,2 és 0,9 százalékos csökkenést szenvedtek el. A Tesla részvénye viszont 2,5 százalékkal emelkedett, miután rekordszámban értékesített elektromos autókat a harmadik negyedévben.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 80,82 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 1,94 százalékos napi emelkedéssel. A WTI ára 1,75 százalékkal ment fel 77,20 dollárra.

Az arany ára egy hetes csúcsról csökkent hétfőn azzal párhuzamosan, ahogy a dollár szépített valamelyest korábbi veszteségein. Az arany spot ára 1752,51 dollár unciánként 0,45 százalékos napi csökkenéssel.

A dollárnak a vezető nemzetközi fizetőeszközökkel szemben tartott árfolyama alapján kalkulált dollár index hétfőn 0,24 százalékkal csökkent 93,81 pontra. Az eurót 0,30 százalékkal jegyzik erősebben 1,1627 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.