BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel indítottak az amerikai tőzsdeindexek

A Microsoft, az Apple és az Amazon részvényei 0,3-0,5 százalékkal emelkedtek a kezdés előtt.

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon, de ezzel együtt is veszteséges hétzárásra lehet számítani.

  • A DJIA-30 index 0,37 százalékos,
  • az S&P-500 index 0,26 százalékos,
  • a Nasdaq Composite index 0,32 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.

A pénteki pozitív kezdéssel együtt is az indexek valószínűleg egy százalék körüli veszteséggel zárják a hetet.

Csütörtökön az S&P és a Nasdaq index nyereséggel zárt, a DJIA indexet viszont veszteségbe húzta a Disney részvény 7 százalékos gyengülése kiábrándító negyedéves jelentése láttán. A DJIA a harmadik egymást követő napot zárta veszteséggel.

A pénteki árfolyamemelkedést jórészt a Johnson & Johnson részvényének a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban elért közel öt százalékos erősödésének tulajdonítják piaci megfigyelők.

A vállalat bejelentette tevékenységének két különálló szervezeti egységre bontását.

A technológiai óriáscégek, az Alphabet, a Microsoft, a Meta Platforms, az Apple és az Amazon részvényei 0,3-0,5 százalékkal emelkedtek a kezdés előtt.

Fotó: Shutterstock

A nyersolaj ára csökkent pénteken, és a WTI nagy eséllyel a harmadik egymás utáni hetet zárja veszteséggel. Az olaj árát részben az inflációs okokból erősödő dollárárfolyam emeli. A magas infláció ugyanis a dollárkamatok emelésére késztetheti a Fed-et a tervezettnél korábban. 

Az amerikai kereskedési idő kezdetén a WTI nyersolaj ára 1,50 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 80,37 dolláron, a Brent nyersolaj ára pedig 1,15 százalékkal csökkent 81,92 dollárra.

A dollár index jegyzése 95,17 pont 0,01 százalékos napi csökkenéssel. Az eurót 1,1442 dolláron jegyzik 0,02 százalékkal gyengébben. Az arany spot ára a héten elért 5 havi csúcs közelében jár. Az arany spot ára 1856,99 dollár unciánként 0,24 százalékos napi csökkenéssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.