BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól indított a BUX

Pluszban startolt a pesti tőzsde.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 95,07 pontos emelkedéssel, 54 643,97 ponton nyitott szerdán. 

A keddi záró értékéhez képest 0,17 százalékkal erősödött.

A Fed döntésére várva többnyire estek a főbb távol-keleti tőzsdék a reggeli órákban. A japán tőzsdék zárva voltak, a Hong Kong-i tőzsde 0,4 százalékkal csökkent, a kínai tőzsdék vegyesen mozogtak, a dél-koreai tőzsde pedig 1,2 százalékkal került lejjebb írja a Takarékbank közleményében.

Mérsékelt eséssel nyithatnak a meghatározó európai tőzsdék a reggeli határidős részvényindexek alapján. 

A befektetők a szerdai Fed ülés mellett a hét további részében megjelenő makroadatokra várnak, míg a kereskedést továbbra is a gyorsjelentések határozhatják meg. Az eszközvásárlási program kivezetése már be van árazva, így

a befektetők arra figyelnek, hogy mit üzen a Fed a kamatokkal kapcsolatban, mivel a piaci szerepelők egyelőre megosztottak,

hogy a kamatemelés már jövőre, vagy csak 2023 elején kezdődik. 

Szűk sávban mozog a dollár az euróval és a főbb devizákkal szemben szerda reggel, 

a befektetők a Fed ülése előtt pozícionálják magukat. A forint a régiós devizákkal, de azoknál nagyobb mértékben gyengül az euróval és a dollárral szemben.

Fotó: Shutterstock

A magyar állampapírpiac rövid oldalán 0-11bp-tal emelkedtek, a hosszú oldalon pedig 1-2bp-tal csökkentek a hozamok. A 10 éves magyar referenciahozam 3,91 százalékra csökkent, ezzel +408bp volt a felára a német és +237bp az amerikai azonos futamidejű kötvényhez viszonyítva. 17,9 milliárd forint ajánlat érkezett a 3-hónapos dkj aukcióra, amiből az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el, az átlaghozam 1,32 százalék lett. Nagyot csökkentek a német és kisebb mértékben az amerikai hozamok, így tágultak a transzatlanti szpredek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.