BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szeszipari szereplővé válna a Monster

A Coca-Cola többségi tulajdonában lévő Monster Beverage energiaital-gyártó fúzióra lépne a Constellation Brands szeszesital-gyártóval, melynek eredményeképp egy 92 milliárd dollár piaci értékű óriásvállalat jöhetne létre – írja a Bloomberg.

Azt egyelőre nem tudni, hogy csak egyes üzletágakat vagy a két cég egészét vonnák össze. Méretre nincs nagy különbség köztük, a Monster 48 milliárd, míg a többek között a Modelo és a Corona Extra sörök forgalmazójaként ismert Constellation Brands 44 milliárd dollárt ér. Utóbbi nemrég a rekreációs célú kannabisztermesztésbe és -feldolgozásba is beszállt a Canopy Growth révén. 

Fotó: Shutterstock

A befektetők egyelőre nem rajonganak a profilbővítéssel járó a ügyletért, ezt jelzi, hogy mindkét vállalat részvényárfolyama egy százalékon belüli gyengüléssel reagált a fejleményre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.