BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendületbe jöhet az OTP, satuba szorult a Richter

A múlt év utolsó hetében pozitív korrekció indult a hazai részvénypiacon, ami folytatódott az új évben is. A BUX-index az 52 ezer pontos ellenállást próbálja áttörni – ez alatt három ponttal zárt pénteken –, amennyiben sikerül, a következő meghatározó ellenállási szint 53 ezer pontnál húzódik. A vezető részvények közül most az OTP és a Mol mozgása izgalmasabb, a Richter egy szűkülő alakzatban tartózkodik, a Magyar Telekom pedig lefelé korrigál.

Fotó: Kallus György / VG
  • Az OTP árfolyama sikerrel törte át a november óta tartó csökkenő trendvonalat, azonban a 17 ezer forint közelében húzódó ellenállási szinteknél egy időre megakadt az emelkedés. A 30 napos mozgóátlag 17 049, míg a 61,8 százalékos Fibo-szint 17 084 forintnál képez meghatározó akadályt. Amennyiben a következő napokban sikerülne áttörni ezeket a szinteket, egy hullámban elérhető lehet a 17 500–17 600 forintos tartomány. Erre jók az esélyek, hiszen az OTP árfolyama a pénteki kereskedést hatmilliárdos forgalomban, 1,66 százalékos emelkedéssel, 17 190 forinton zárta.
  • A hét utolsó kereskedési napját 0,17 százalékos erősödéssel, 8695 forinttal záró Richter-jegyzése kis híján elérte a 8900 forintos szintet, majd onnan enyhe negatív korrekció kezdődött. Összességében egy szűkülő háromszög alakzat látható a grafikonján, az alsó szár 8450, a felső szár 8885 forintnál húzódik jelenleg, ezeket erősítik a Bollinger-szalagok is. Az alakzatban nagyjából egy-másfél hónapig van még mozgástér, azt követően egy nagyobb elmozdulás jöhet. Vételi jelzést jelenleg értelemszerűen a felső szár szignifikáns áttörése adna.
  • A Mol árfolyama lendületes emelkedést mutatott, a héten sikerült átlépnie a 2600 forintos szintet is, mely már támaszként funkcionál. A következő fontos ellenállás 2640–2650 forint között húzódik, ebben az emelkedő hullámban még elérhető, de azt követően megnő a negatív korrekció esélye. Az RSI-indikátor is hamarosan a túlvett tartományba érhet. A részvény 0,38 százalékos eséssel, kerek 2600 forinton zárta a hetet.
  • A Magyar Telekom árfolyama a pozitív korrekciós hullám során tesztelte a 200 napos mozgóátlagot 422 forintnál, majd visszafordult. Pénteken 0,48 százalékos csökkenéssel, 416 forinton zárt a papír. Jelenleg a 30 napos mozgóátlag képez rövid távú támaszt 413 forint alatt, de jó esély van a letörésre. Ez esetben 410 forintnál lehet a következő támasz, ott húzódik a 23,6 százalékos Fibo-szint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.