BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás nyitány a tengerentúlon

Vegyesen kezdték a keddi kereskedést a New York-i piacok.

Vegyes indexekkel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon. Hétfőn az indexek vegyesen zártak.

A DJIA-30 index 0,29 százalékkal emelkedett, az S&P-500 index viszont 0,03 százalékkal, a Nasdaq Composite index pedig 0,26 százalékkal csökkent.

Az elmúlt hetet az indexek nyereséggel fejezték be, az év eleje óta azonban veszteségben állnak. A keddi kezdés előtt a DJIA 3,4 százalékkal, az S&P 5,9 százalékkal, a Nasdaq index 10,4 százalékkal állt az év eleji értéke alatt.

A keddi nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban a Pfizer részvénye közel négy százalékkal gyengült, mivel bár a gyógyszergyár megduplázta éves bevételét és nyereségét, az idei évre tett előrejelzése elmaradt a várakozásoktól.

A Meta Platforms, a Facebook anyavállalata folytatta az esést, a részvény a keddi nyitás előtt öt százalékkal gyengült. A papír az elmúlt öt napban 28 százalékot veszített az értékéből a piaci várakozásoktól elmaradó idei előrejelzése miatt.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 1,30 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 90,13 dolláron, a Brent ára pedig 1,45 százalékkal csökkent 91,35 dollárra. A WTI ára 18,8 százalékkal, a Brent ára 16,3 százalékkal áll az év eleji felett. Mindkét olajtípus ára 2014-es csúcsánál tart.

Az arany spot ára 0,11 százalékkal emelkedett unciánként 1822,40 dollárra.

Az eurót 0,18 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1418 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.