BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Portfóliókezelők támasztják az amerikai kötvénypiacot

Részvénypiaci ingadozást hozott az amerikai tőzsdenyitás. Az S&P 500 0,2 százalékot esett, míg a Nasdaq Composite index  0,1 százalékot sem elérő mínusszal nyitott. A technológiai részvények mérsékelten emelkedtek a kereskedés első órájában. Míg a Dow Jones ipari átlagindex 0,3 százalékkal lejjebb csúszott.

Úgy tűnik az elmúlt napokban a tengerentúli befektetőknek sikerült megőrizniük higgadtságukat. Miközben folyik az orosz-ukrán háború, riasztó járványhírek érkeznek Kínából. Ehelyett a csökkenő olajárra fókuszálnak, s reménykednek, hogy a Fed kamatpolitikája megfékezi az inflációt.

Az amerikai referencia 10 éves állampapír hozama 2,357 százalékról 2,345 százalékra süllyedt. Immár negyedik napja csökken a hozamMiközben az inflációs környezet épp a hozamugrást indokolná. Ami elemzők szerint azzal hozható összefüggésbe, hogy a negyedév végén a nagy vagyonkezelők újra súlyozzák a portfóliójukat.

Közeli recessziós szignálként értékelhető, hogy az amerikai hozamgörbe szorosan figyelt része, a 2 éves és a 10 éves hozam közötti különbség csütörtökön mintegy 0,02 százalékpontra csökkent a január eleji 0,9 pont körüli értékről. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.