BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemondtak az osztalékról a Rába részvényesei

Bár a kisebbségi részvényesek a városréti ingatlan vételárát felosztották volna, a többség az igazgatóság konzervatív megközelítését osztotta.

Elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2021. évi működéséről a Rába Holding éves rendes közgyűlése – közölte a járműgyártó vállalat szerdán. A nemzetközi ellátási láncok akadozása és az energiaárak drasztikus emelkedése ugyan a menedzsment szerint erős hatással volt a vállalat működésére, ám a társaság a kihívásokkal megküzdve, mégis 45 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 1,3 milliárd forintos tárgyévi átfogó eredménnyel zárta az üzleti évet.

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A pandémia okozta keresleti sokk után a vállalat sikeresen reagált a gyorsan élénkülő vevői megrendelésekre, ami hozzájárult a hatékony működéshez – áll a közleményben. Ugyanakkor figyelemre méltó volt a társaság 2 milliárd forintos operatív eredménye is. Az árbevétel arányos üzemi eredmény 4,3 százalékot tett ki.

A készpénztermelési képességet illetően a Rába közel 4,4 milliárd forint EBITDA szintű nyereséget termelt, így termelési hatékonysága elérte az iparági átlagnak megfelelő 9,4 százalékot. Az eredményesség megőrzése érdekében a társaság - csakúgy, mint eddig - ezt követően is növelni kívánja a gyártási tevékenysége rugalmasságát és technológiai hatékonyságát, illetve szigorú költséggazdálkodást folytat.

A részvényesek az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy döntöttek, hogy a 2021-es profitot eredménytartalékba helyezik, vagyis idén nem fizet osztalékot a cég. A közgyűlés nem szavazta meg egyik részvényesi előterjesztést sem, melyeket a saját részvények vásárlásával,valamint az igazgatóság ingatlan-ügyekben teljesítendő tájékoztatási kötelezettségével, illetve a városréti ingatlan vételárának osztalékként való kifizetésével kapcsolatban terjesztettek elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.