BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Holnaptól naponta 2200 részvényt vásárolna vissza a Pannergy

Két hétig biztos támaszra lel az árfolyam

Közzétette a Pannergy a részletes részvény-visszavásárlási programját a BÉT honlapján, ebből kiderül, hogy a társaság hétfőtől napi 2200 darab törzsrészvény visszavásárlását célozza meg a a Concorde vagy az UniCredit befektetési szolgáltatók igénybevételével. 

pannergy
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 

A Pannergy közgyűlése pénteken hatalmazta fel az igazgatótanácsot legfeljebb 600 millió forint értékű saját részvény vásárlására, a vásárlási ár a mindenkori tőzsdei kereskedési ajánlatok szerinti aktuális piaci árral egyezik meg de részvényenként nem haladhatja meg az 1400 forintot.. A cég legfeljebb annyi 20 forint névértékű törzsrészvény megszerzésére jogosult, hogy a saját részvények állománya a teljes kibocsátott részvényállományra vetítve a 25 százalékot a felhatalmazás hatálya alatt egy időpontban se haladja meg. A felhatalmazás április 13-ig szól. A részvényeket kizárólag tőzsdei forgalomban lehet megszerezni. 

A program céljával összhangban, a saját részvény vásárlások eredményeként a társaság konszolidált IFRS-ek szerint kimutatott jegyzett tőkéje csökken. 

 

A pénteki közgyűlés arról is döntött, hogy a társaság eredményének és tartalékainak terhére 294 millió forintot osztanak szét a részvényesek között. A Pannergy részvényei 1020 forinton zárták a kereskedést pénteken, az idei mérleg 1,9 százalékops mínuszt mutat, a 180 napos átlagár 995,25, a 360 napos 977,87 forint. Egy éves távalatban több mint 22 százalékkal értékelődött fel a papír. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.