BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tartja magát a BUX, pedig az OTP mélybe rántaná

Erős eladói nyomás mellett is viszonylag jól tartja magát a BUX.

Erős eladói nyomás mellett is viszonylag jól tartja magát a BUX. Miközben a német DAX már több mint 2 százalékot esett, a pesti tőzsde vezető indexe bő másfél százalékos mínusszal még felülteljesítő volt kora délután. A nap első felében nem tört le a 40 ezer pontos lélektani támasz, bár a BUX jegyzése többször benézett 40 200 pont alá.

A nap első felében, közel 5 milliárdos forgalommal,  több mint 3 százalékot eső  OTP azonban már a délelőtt derekán letörte a 10 ezer forintos lélektani szintet, s így 600-700 forintos tere nyílt a esésnek, pusztán technikai alapon.

A Mol egymilliárdos forgalommal sávozott 2 700 és 2 800 forint között, 1 százaléknál csekélyebb mínuszban, különösebb irány nélkül.

Míg a Richter elég egyértelműen, többször is visszatesztelte a szerdán letört 6 800 forintos szintet. Ám az osztalékhír ellenére sem sikerült a felkapaszkodás a nap első felében. De az 1 százaléknál kisebb mínusz életben tartja a reményt.

Önmagához egészen forgalmas délelőttöt tudhat maga mögött a 100 millió forintnál is többet forgó Magyar Telekom, mely a kedvező gyorsjelentés után a 400 forintos szintet csipkedte fáradhatatlanul,de kora délutánig eredmény nélkül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.