BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borús hangulatban nyitott a pesti tőzsde, a forint továbbra sem mozdul a 400 körüli szintről

Az MNB ezúttal nem emelte tovább az egyhetes betét kamatát.

Pirosban nyitotta a csütörtöki kereskedést a BUX-index. Ami a szerdai negatív amerikai zárás és a csütörtök hajnali ázsiai rossz hangulat miatt aligha kelthet meglepetést. Pláne, hogy a német DAX-index is mínuszban kezdte a napot. 

A BUX a mínusz 0,05 százalékkal még szinte felülteljesítő ebben a nyomorúságos szentimentben.Az OTP rögtön benézett a 9000 forintos támasz alá, s 1,24 százalékos mínuszban nyitott.
A Mol árfolyamát sem fogta meg a 2800 forintos szint, ez alatt már a 2700 forintos támasz kínál újabb technikai megállót. Az olajrészvény 0,36 százalékos mínuszban kapaszkodik, 2800 forint alatt. 
A Richter esetében a 7000 forintos támasz nyitáskor még tartotta magát,  bár 0,7 százalékos mínuszban tesztelgette a papír ezt a technikai szintet.

ezer, ezres, Szent István, pénz, bankjegy, gyengülő, zuhanó, 1000 forint. Parachutist is flying a flag of forint bill. National investment. Fly men in black suit.
Fotó: Shutterstock


A Magyar Telekom nyitáskor ráült a 367 forintos szignifikáns támaszra, de egymilliót alig meghaladó forgalom mellett még becsülni sem lehet az irányt.
A vártnál keményebb inflációs adatra szerdán egekbe ugró euró-forint árfolyam csütörtök reggel kissé megnyugodni látszik, de továbbra is kritikus szinteken, 396 fölött mozog a jegyzés, így képben maradt a 400-as szint.

Az MNB ezúttal nem emelte tovább az egyhetes betét kamatát, maradt a múlt héten meghatározott 6,75 százalékon. 

Irányt szabhat ugyanakkor az EKB mai kamatdöntő ülése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.