BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Épp csak éledezik a forint, de fellélegzett a tőzsde

Ismét 400 forint alatti árat ért el az euró.

Az euró-forint a hétfői 402,96-os historikus csúcs után kedd reggel 399 közelébe süllyedt, de újra és újra visszatesztelte a 400-as szintet, többször fölé szúrt. És a technikai kép továbbra is felfelé, vagyis a forintgyengülés irányába mutat. A tőzsdenyitás is 400 felett találta az euró-forintot.

Délután 2 órakor érdemes lesz figyelni, hiszen ma ülést tart a monetáris tanács. Ennek az ülésnek a napirendjén nem szerepelnek a kamatok – a havi kamatdöntő ülésre csak július 26-án kerül sor –, de a testület bármikor hozhat monetáris politikai döntéseket, ha azt az események indokolják.

2017.03.10. Budapesti Értéktőzsde BÉT Legek díjátadó gála. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Móricz-Sabján Simon

A részvénypiacon a hétfői eladási hullámot követően kedd reggel vettek egy nagy levegőt. Bár hétfőn a tengerentúlon beköszöntött a medvepiac, miután az S&P 500 több mint 20 százalékkal lejjebb került a csúcsához képest, s Ázsiában is mínuszos volt a hajnal. Ám az európai parketteket a pozitív korrekciós hangulat uralja. A magas volatilitású időszakokban nem ritkák a gyors emelkedések.

A BUX-index több mint 1 százalékos pluszban indította a napot. 

Az OTP nyitáskor egy lendülettel visszakapaszkodott a 8500 forintos szint fölé.

A Mol  árfolyama a 200 napos mozgóátlag vonalát próbálja áttörni 2645 forintnál.

 A Richter árfolyama a 6800 forintos ellenállást teszteli. 

A Magyar Telekom árfolyama a 350 forintos szintre kacsingat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.