BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európával együtt gyengült a BUX

Vegyesen teljesítettek a vezető részvények.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 421,72 pontos, 1,05 százalékos csökkenéssel, 39 614 ponton zárt csütörtökön. A vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az OTP 2,06 százalékkal, 8354 forintra gyengült majdnem ötmilliárdos forgalom mellett. A Richter 2,37 százalékkal esett, 639 milliós forgalommal 7005 forinton zárt. A Mol 0,55 százalékkal, 2930 forintra erősödött, a forgalom meghaladta az 1,5 milliárd forintot. A Telekom részvények árfolyama 0,15 százalékkal 336 forintra nőtt; a papírokkal 63 millió forint értékben kereskedtek. 

A BUX mozgása az európait követte, a kontinens főbb indexei egész nap kisebb-nagyobb mínuszban voltak. 

BUX tőzsde értéktőzsde Double exposure businessman and stock market or forex graph suitable for financial investment concept. Economy trends background for business idea and all art work design. Abstract finance background.
Fotó: Shutterstock

Ennek részben a várakozásoknál gyengébb eurózónás gazdasági adatok voltak az okai, a romló beszerzésimenedzser-indexek erősítik a recessziós félelmeket, a piacok attól tartanak, hogy az év második felében visszaesés jöhet. Az Egyesült Államokban viszont jobb volt a hangulat, a kereskedési nap közepén mindhárom vezető részvényindex erősödött, miközben folytatódott Jerome Powell Fed-elnök kongresszusi meghallgatása a gazdasági kilátásokról és arról, hogyan tervez harcolni az infláció ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.