BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optikai hálózatot vásárol a Magyar Telekom

Lehívta a Cecoin Kft. üzletrészére vonatkozó vételi opcióját a Magyar Telekom, ami lehetőséget biztosít a társaság számára egy 110 ezer lefedési pontot elérő optikai hálózat 6,95 milliárd forintos vételáron történő megszerzésére - közlte Magyarország vezető távközlési szolgáltatója a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Magyar Telekom 2014-ben kötött megállapodást egy optikai hálózat építésére, valamint 2015-ben a Cecoin Kft.-vel annak 12 évre szóló lízingbe vételére. Ezen a 110 ezer hozzáférési pontot lefedő hálózaton a Társaság jelenleg 38 ezer ügyfelét szolgálja ki. 

A tranzakció nyomán a Társaság tovább tudja javítani a hatékonyságát lízingdíj kifizetéseinek csökkentésén keresztül. A tranzakció lezárásához hatósági bejelentés és annak hatósági tudomásulvétele szükséges. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.