BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változás esedékes az Alteo részvényeinél

A társaság több mint félmillió részvényt alakít át és vezet be a Budapesti Értéktőzsdére.

Több mint félmillió részvényt átalakítását, valamint azoknak a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) való bevezetését jelentette be szerda délután az Alteo. 

A megújuló energiát hasznosító társaság szerint a változtatást az indokolja, hogy június 27-én megkezdték a 2021. évi osztalék kifizetését, így az idén május 19-én kibocsátott, a BÉT-re be nem vezetett 545 200 darab, egyenként 12,5 forint névértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvénynek (ALTEO22) a hozzájuk fűződő osztalékra vonatkozó jogok miatt az Alteo ticker alatt a BÉT-re bevezetett törzsrészvényhez képesti eltérő jellege megszűnt, és különálló értékpapír-sorozatként történő fenntartása okafogyottá vált. 

Male bank manager with torony tower made of blocks and coins at table in office. Concept of planning, risk rizikó and strategy in business kötvény részvény
Fotó: Shutterstock

A fent leírtak alapján a társaság kérelmezte a Keler Zrt.-nél az ALTEO22 1:1 arányban történő Alteo-törzsrészvénnyé történő átalakítását 2022. július 29. napi értéknappal. A Keler Zrt. szabályzatai alapján július 28-án lehet utoljára számlaműveleteket végezni az ALTEO22 részvényekkel. 

A fentiekkel párhuzamosan a társaság kérelmezte az átalakítás eredményeként Alteo törzsrészvényekké átalakított részvények egyszerűsített folyamatban való tőzsdei bevezetését, azaz az Alteo ticker alatt a BÉT-re bevezetett törzsrészvények 19 931 474 darabra történő megemelését 2022. július 29-i értéknappal. 

A megemelt darabszámú Alteo-részvénnyel a BÉT-en először 2022. július 29. napján lehet kereskedni.

A fenti eljárás eredményeképpen a részvényesek 2022. július 28. napi értékpapírszámlájának záróegyenlege szerinti ALTEO22 részvényeket 1:1 arányban alakítják át, és a 2022. július 29. napi nyitóegyenleg azzal azonos számú Alteo-részvényt fog mutatni. A részvényeseknek az átalakításban teendőjük nincsen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.