BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erőteljes korrekciót hozott a július a BÉT-en

A továbbra sem enyhülő globális gazdasági nehézségek ellenére a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe, a BUX index jelentős mértékben korrigált júliusban – a 41 805,3 pontos záróérték 6,5 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest. 

A részvénypiaci forgalmat ezzel együtt a nyári időszakra hagyományosan jellemző visszafogottság jellemezte 193,7 milliárd forintos összforgalommal és 9,2 milliárd forintot kitevő napi átlagforgalommal. A blue chipek közül ezúttal is az OTP Bank bizonyult a legforgalmasabb részvénynek, a bankpapírral 101 milliárd forint értékben kereskedtek, amely a teljes forgalom 52 százalékát jelenti. 

A Mol és a Richter közül - szoros versenyt követően - előbbi futott be a második helyen 45,7 milliárd forintot kitevő forgalommal, ugyanakkor a hónap legnagyobb árfolyam-növekedését a blue chipek közül a gyógyszertársaság produkálta, 18,2 százalékos emelkedéssel.  A közepes kapitalizációjú papírok közül a Masterplast és a Waberer's zárt különösen erős hónapot, előbbi részvényárfolyama 20,1 százalékkal, utóbbié 19,5 százalékkal nőtt.

A BÉT havi összefoglalója szerint nem csak a részvényszekció, az árupiac is csendes hónapot zárt júliusban. Összesen 599,1 millió forint értékben zajlott kereskedés a határidős gabonapiacon, amelynek elsődleges motorja ezúttal a nagy olajtartalmú napraforgómag volt, 260,5 millió forintnyi forgalommal.

A befektetési szolgáltatók versenyében a Wood&Company zárt az első helyen, őt követte a Concorde és az Erste Bank.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.