BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Messze még a trendforduló az arany piacán – VG Podcast

Rövid távon további mélyrepülés jöhet.

Sokan számítottak az aranyár ralijára, de ez eddig elmaradt – hangsúlyozta az Aranypiac Kft. ügyvezető igazgatója a VG Podcastnak. Schmidt Kálmán szerint tavasszal, az orosz–ukrán háború kitörésekor valóban lehetett számolni az arany felértékelődésével, ugyanis bizonytalanabb helyzetben a befektetők keresik a menedéket nyújtó, évezredek óta értéket képviselő nemesfémet.

Golden,Bars,Or,Ingots,On,Red,Velvet,Pillow,Background.,3d Golden bars or ingots on red velvet pillow background. 3d illustration Golden bars or ingots on red velvet pillow background. 3d illustration
Fotó: Shutterstock

Mára sem változott meg a helyzet, az infláció és a tőzsdék mélyrepülése is az arany felé terelhetné a tőkét, ám mára nagy ellenszél érkezett meg a piacra: a Fed az amerikai kamatemelésekkel az állampapírpiacot teszi vonzóvá. Emiatt 

a hatalmas vagyonokat kezelő amerikai befektetési alapok elfordultak az aranytól, piacra dobták készleteiket. Ugyan a lakossági érdeklődés megnőtt, de ez nem olyan mértékű, ami képes lenne elindítani felfelé a piaci árat. 

Az arany árfolyama
 

Tavasz óta majd 20 százalékkal esett az unciánkénti ár, jelenleg 1630 dollár fölött jegyzik a nemesfémet. Schmidt Kálmán szerint egyelőre nem is indul el a hegymenet, egy éven belül az 1500 dolláros szintet is tesztelheti az arany ára.

 

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.