BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stratégiai partnere lesz az AutoWallis a BYD-nek

Az AutoWallis Distribution megállapodást írt alá a BYD-vel a magyarországi importőri tevékenység támogatásáról.

Stratégiai partnerségre lépett  az AutoWallis leánycége, az AutoWallis Distribution a BYD-vel, a kínai elektromosautó-gyártó magyarországi importtevékenységének támogatására – jelentette be a magyar autókereskedő társaság hétfőn.

Hamarosan indul a BYD villanyautóinak magyarországi forgalmazása. Fotó: AFP

Az AutoWallis csoport egyik leányvállalatát, a Wallis Motort a BYD már kinevezte egyik budapesti márkakereskedőjévé

Az új partneri megállapodás keretében az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága, az AutoWallis Distribution számos szolgáltatást nyújt majd a BYD Hungary, a gyártó hazai leányvállalata számára. Ezek közé tartozik a logisztika, a képzés, illetve a marketing- és PR-területeken nyújtott támogatás is. 

Az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága számos autómárka importőre a közép-kelet-európai régió 15 országában, így az AutoWallis Distribution nagy tapasztalattal rendelkezik, és értékes méretgazdaságossági előnyöket biztosíthat a sencseni székhelyű gyártó számára. 

„Nagyon örülünk, hogy egyesíthetjük erőinket a BYD-vel ebben a projektben” – mondta Andrew Prest, az AutoWallis nagykereskedelmi üzletágának igazgatója. 

Ez a partnerség két olyan előremutató gondolkodású vállalat között jött létre, amelyek elkötelezettek a minőségi megoldások iránt. A BYD magyarországi innovatív és környezetbarát mobilitási megoldások felé mutatott elkötelezettsége óriási lehetőséget jelent számunkra, és izgatottan várjuk, hogy szorosan együttműködhessünk a márkával, továbbá hozzájárulhassunk a BYD sikeréhez ezen a dinamikusan fejlődő piacon

 – tette hozzá Andrew Prest.

A magyar társaság közleménye szerint a megállapodás támogatja a BYD-t a magyarországi terjeszkedési stratégiájában és tovább erősíti az AutoWallis csoport pozícióját a vezető autóipari márkák megbízható partnereként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.