BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Törököt fogott a Rába

A Rába csoport páncélozott harcjárművek gyártására hozott létre vegyesvállalatot a török Nurol Makina magyar leányvállalatával.

A Rába Holding egyik leányvállalata, a Rába Jármű Kft. és a török Nurol Makina hadiipari vállalat Nurol Makina Hungary Kft. nevű leányvállalata hétfőn aláírták a Gidrán Páncélozott Járművek Kft. magyar–török vegyesvállalat megalapításához szükséges dokumentumokat.

Győr, 2015. november 27.Új, nagyteljesítményű lézervágó gépről emeli le daru segítségével a kivágott, selejt vaslemezt egy dolgozó a Rába Futómű Kft. győri üzemében 2015. november 27-én. Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.MTI Fotó: Krizsán CsabaGyőr, 2015. november 27.
Új, nagyteljesítményű lézervágó gépről emeli le daru segítségével a kivágott, selejt vaslemezt egy dolgozó a Rába Futómű Kft. győri üzemében 2015. november 27-én. Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Páncélozott harcjárművet is gyárthatnak a Rábánál.
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A vegyesvállalati szindikátusi szerződést a Rába Holding, a Nurol Makina ve Sanayi A.S, az N7 Holding Zrt., valamint a Honvédelmi Minisztérium is ellenjegyzésével látta el.

A vállalatalapítás célja az összkerék-meghajtású Gidrán páncélozott harcjárművek magyarországi összeszerelési és gyártási képességének kialakítása a Rába csoportnál a lehető legmagasabb hazai hozzáadott értékkel és magyar beszállítói tartalommal, elsősorban a Magyar Honvédség számára.

Mint ismert, a felek október 31-én aláírt egyetértési megállapodásukban vállalták, hogy megvizsgálják a vegyesvállalat létrehozásának lehetőségét kooperációs gyártási együttműködés céljával.

A páncélozott harcjárművek nevüket az erős és nagy teherbírású magyar Gidrán huszárlovakról kapták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.