BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG

Csúcsdöntés után korrigált a pesti tőzsde

Az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, ma azonban csak a Magyar Telekom árfolyama nőtt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 284,4 pontos, 0,41 százalékos csökkenéssel, 68 917,55 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma meghaladta a hétmilliárd forintot, a vezető részvények gyengén teljesítettek.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Richter kurzusa nem változott, a vállalat részvénye 9650 forintra ért, a papírokkal 1,44 milliárd forint értékben kereskedtek. Az OTP és a Mol múlt pénteki jelentése után kedd reggel a Richter beszámolójára szegeződik a befektetők szeme, a hazai gyógyszergyártó társaság az elemzők szerint erős negyedéves teljesítménnyel rukkolhat elő.

A nap legnagyobb sztárjának a Magyar Telekom számított, a cég árfolyama 0,75 százalékkal, 939 forintra nőtt 348,9 millió forint forgalom mellett. Ellenben az OTP árfolyama 0,9 százalékkal, 18 150 forintra csökkent, a részvények 3,8 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. A Duna House több mint egy százalékkal, 950 forintra gyengült.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, tavaly decemberben a BUX első alkalommal zárt hatvanezer pont felett, december végén átlépte a 61 ezres szintet, azóta pedig sorra dönti a rekordot: előbb április közepén áttörte a 67 ezres határt, a hónap végén pedig a 68 ezer felett zárt. A 69 ezres határt múlt héten lépte át, most viszont korrigált a börze.

Az állampapírnál is jobb befektetést talált a lakosság, százmilliárdokkal többet hozott a konyhára

Egy év alatt harmadával gyarapodott a háztartások hazai értékpapírokban fialtatott összvagyona, ami 2023 végére jócskán átlépte a 23 ezermilliárd forintot is. A megtakarítások fele továbbra is állampapírban ketyeg, de a befektetési alapokkal tavaly gyorsabban lehetett előbbre lépni. A pesti tőzsde mellett kitartók is nagyot kaszálhattak a BUX 38 százalékos ralijával.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.